• le marin hotel rotterdam bar restaurant

Geopend: Le Marin Rotterdam

TWEE HOTELS IN HARTJE ROTTERDAM

Enthousiast als altijd, stortten we ons in 2019 op een bijzonder hospitality-project in opdracht van Excite Hotels. Maar liefst twee hotels in hartje Rotterdam. En de volledige uitwerking is aan ons. Het doel? Een inspirerende beleving voor elke reiziger waarbij ze op een eigenzinnige manier kennis maken met de stad Rotterdam. Uiteraard gecombineerd met een gedenkwaardig verblijf vol luxe en comfort. Dit klonk binnen team CLAIRE.ANSEMS direct als muziek in de oren. Elk project dat wij uitvoeren, ervaren wij als uniek en uitdagend. Dus ook nu gingen we ervoor; niet met 100% maar met 200% inzet en een dosis lef, creativiteit en nieuwsgierigheid.

DE OPDRACHT

De opdracht was, bedenk een luxe boutique hotel in een nog rauw onontdekt stukje Rotterdam. Wij stappen maar wat graag af van de standaard, dus wat ons betreft hier geen losse elementen van meubelen en accessoires, maar een mooi totaalplaatje wat voldoet aan onze conceptgedachte  die je overal ervaart tijdens je verblijf in dit hotel. Het concept is namelijk een geheel dat je ziet, voelt, ruikt en proeft en die je uitdaagt omdat het aandacht vraagt ook al ben je je er niet helemaal van bewust. Maar voordat dat een concept er is, starten wij altijd met een analyse. De stad, trends, ontwikkelingen, de huidige hospitality-markt en uiteraard de doelgroep met hun wensen en behoeften. Met al deze facetten iets unieks creëren is de uitdaging; het moet niet alleen een opvallend en eigenzinnig concept zijn, maar ook werkzaam en binnen de gehele experience behouden blijven.

HET DESIGN

De achterliggende gedachte van het design kenmerkt zich door de Rotterdam en zijn unieke karakter, de havenstad met zijn arbeiders, trots op hun werkmentaliteit, recht door zee, no bullshit. Concreet resulteerde dit in de woeste zee, zeemannen; matrozen en hun tatoeage. Een ruwe bolster, blanke pit, dat vormt de basis van het interieur. De tatoeages doorgevoerd in belijningen, de eerlijkheid en rauwheid in de vloeren, de karakters in de kleuren en hoge contrasten. Alles met een accent van goud . Een combinatie van bold en wild, maar stijlvol, in balans en sterk. Het moet rauw, stoer en elegant tegelijk zijn. Als een soort ontdekkingsreis inclusief het luxueuze gevoel dat men mag verwachten binnen dit segment hotels. Maar ook hip en modern.

DE OPENING

En zo doen “Le Marin” (de matroos) en “Le Bâto” hun intrede in een onontdekte wijk in Rotterdam. Dit alles dankzij het gehele traject van analyse tot oplevering waarbij wij bij elke keuze, van functionaliteit tot aan design, samen met de opdrachtgever hebben stilgestaan en afwegingen hebben gemaakt die uiteindelijk het concept hebben versterkt. Wat altijd begint met grote, grove lijnen, weten we uiteindelijk te transformeren tot tastbare elementen. Een lijn, de zwarte vloer, dat ene designlampje. We wisselden continu tussen ratio en emotie. Ratio, wat erg belangrijk is binnen hospitality, voor materiaalkeuze en functionele foefjes. Denk bij dit laatste niet alleen aan de gemakken voor de gasten, maar ook voor het hotel zelf. Hufterproof dus en zo ook snelle vervangbaarheid. En emotie, omdat het eindoordeel gebaseerd is op het concept; en dat moet je voelen. En alleen zo komen wij van CLAIRE.ANSEMS telkens weer tot die vooruitstrevende en gedetailleerde uitwerking. Voor minder doen we het simpelweg niet.

Per 1 april 2021 is Le Marin en zijn restaurant Le Bâto geopend en half mei gaat ons 2e hotelproject open dat gekoppeld is aan Le Marin, genaamd Le Petit Marin. We kijken terug op een onderscheidend eindresultaat waar we apetrots op zijn.

We zijn trots op wat we creëren!

Team CLAIRE.ANSEMS DEFINING SPACES