De perfecte balans

Tijdens een studieopdracht werd Claire Ansems gevraagd minimalisme weer te geven. Klasgenoten kwamen met veel producten aanzetten om indruk te maken en “vulling” te geven aan hun verhaal/ruimte.

Claire Ansems | mei 1971 is daarentegen op zoek gegaan naar iets wat puur en alleen te gebruiken is in de essentie waarin het origineel bedacht en ontworpen is. De conclusie was een speld, deze uitvinding is in zijn basis nooit veranderd en kan geen andere functie toebedeeld krijgen dan hetgeen waarvoor het is bedacht. Met een speld in het revers van haar jasje gestoken is ze haar visie gaan verdedigen tussen alle uitgestalde producten van haar mede studenten.

Met deze keuze is de basis gelegd voor de ontwerpstijl en werkwijze van Claire Ansems, “Eenvoud, elegantie en balans met als doel het krachtige unieke element van een ruimte naar boven te halen”

Claire Ansems heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie Artemis, hogeschool voor styling in Amsterdam en haar bureau voor interieur ontwerp is in 2006 in Haarlem opgericht. De ontwerpstijl van haar bureau onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht.

“We hebben de afgelopen maanden erg prettig met je samengewerkt! Kenmerkend is je gedrevenheid, open en transparante werkstijl, die je ook terugziet in de ontwerpen die je maakt. Veel ruimte, gevoel voor verhoudingen, veel licht en oog voor detail zie je terug in jouw ontwerp en verdere uitwerking. Verder ben je goed in staat om te luisteren naar specifieke wensen en combineer je praktische bruikbaarheid met stijlvolle oplossingen, of het hierbij nu gaat om verlichting, keukenopzet, gevelindelingen of interieuradvies.”

| Jasper & Margot

“Je hebt veel ervaring, je kan goed luisteren naar de wensen van je klant en deze vertalen naar goeie concrete voorstellen voor ruimtes.
Daarnaast kom met creatieve ideeën waarin je denkt in oplossingen en heb je een goed gevoel voor esthetiek en stijl. Vooral heel belangrijk, je houdt rekening met het budget van je klant. Dit allemaal samen leidt tot een heel mooi eindresultaat en een heerlijk huis om in te leven.”

| Karin & George

“Het overkoepelende thema voor mij is de ontzorging. In de samenwerking heb ik het vertrouwen dat ik het aan je kan overlaten om tot een goed resultaat te komen. Je bent (bijna) altijd bereikbaar en komt altijd afspraken na, bij een probleem of acute vraag pak je deze ook snel op. (Steekwoorden: servicegericht, oplossingsgericht). Je levert een oplossing, geen losse producten, hetgeen ontzorgt. Voor jou is het project pas af wanneer alle problemen zijn opgelost, helaas is dat is niet bij iedereen de norm, gelukkig wel bij jou. De wereld van bouwen en verbouwen is voor mij een black box waarin het wemelt van de beunhazen. Via jou heb ik toegang tot een vooraf gescreend netwerk van vaklieden. (steekwoorden: kwaliteit, betrouwbaarheid).”

| Tom