RESIDENTIAL | RIJKSMONUMENT

RESIDENTIAL | RENOVATIE | DESIGN
INTERIEUR ONTWERP | FURNITURE DESIGN | STYLING

In een voormalige meisjesschool zijn 2 gebouwen verbonden door een glazen luchtbrug.  De geschakelde villa van ruim 220 m2 op de begane grond is gecreëerd in het gebied tussen de aula en de gymzaal.
De indeling is door CLAIRE.ANSEMS defining spaces in zijn geheel op de schop genomen en opnieuw gemaakt.
Het traditionele beeld van een wand met een deur is hier losgelaten en de bewoners worden uitgenodigd om om hoeken te kijken en ruimtes te ontdekken.
De glazen loop brug dient als kantoor en de windvaan op het dak zorgt in de keuken voor een plafond hoogte van ruim 7 meter (!).
De inrichting en uitstraling van deze woning is rustig en behoudend, waarbij gebruik is gemaakt van eerlijke natuurlijke materialen als natuursteen, beton, hout en natuurlijke stoffen. Om het compact te omschrijven noemen we het Italian Chic door de niet-Nederlandse uitstraling.

fotografieMartijn Vonck fotografie
ontwikkelaarWibaut
leveranciersPrelux Design | Dicks sanitair | Vola | Swaalf natuursteen | Lensvelt Contract | Stylschouwen | Deltalight